Slideshow

Gesnapt: nieuwe Citroën C3 Picasso

Meriva op zijn Frans

De C3 Picasso draait alweer even mee en Citroën is ondertussen druk in de weer met een opvolger. Vandaag zien we hem voor het eerst in camouflagekostuum de benen strekken.

In 2009 lanceerde Citroën zijn eigenzinnige C3 Picasso, een midi-MPV met een frisse koets en een praktisch interieur. Onze spionagefotograaf heeft voor het eerst een ingepakt exemplaar van de nieuwe generatie weten vast te leggen.

De opvolger van de C3 Picasso - waarvan zijn naam nog niet vaststaat - is een product van de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en General Motors (Opel). De opvolger van de Fransman zal dan ook zij aan zij met de nieuwe Opel Meriva in het Spaanse Zaragoza van de band gaan lopen.

De Meriva hebben we al tweemaal ingepakt en wel voorbij zien komen. Het is overduidelijk dat het Franse derivaat sterk op de Meriva lijkt. Zo op het oog lijkt alleen de voorzijde daadwerkelijk af te wijken van de Opel. We zien een soort C4 Cactus-achtige snoet doorschemeren, al verwachten we dat ook de lichtunits aan de achterzijde in zekere mate zullen verschillen van die van zijn Duitse broer. Nog dit jaar moet het nieuwe duo de fabriekspoorten verlaten.

Video