Slideshow

Gesnapt: gefacelifte Mercedes GLA-klasse

Minimale bijpuntsessie voor GLA-klasse

Vandaag is het de gelekte E-klasse die alle Mercedes-aandacht opeist. Toch is er meer nieuws uit Stuttgart te melden. Onze spionagefotograaf heeft namelijk de gefacelifte GLA-klasse voor de lens gekregen.

Medio vorig jaar kregen we van Mercedes-Benz de gefacelifte A-klasse te zien. In het geval van Mercedes' kleinste was van een échte facelift nauwelijks sprake. Op uiterlijk vlak viel de aangescherpte A-klasse namelijk alleen te herkennen aan nieuwe (optionele) led-koplampen, gewijzigde achterlichtunits en in de achterbumper verwerkte uitlaatpijpen. In september dook de aan de A-klasse gerelateerde CLA-klasse met camouflagestickers op. Ook deze modellijn wordt binnenkort aangescherpt. Vandaag heeft onze spionagefotograaf het derde en laatste lid van de A-klasse-familie met plakkers gespot: de GLA-klasse.

Net als bij de A-klasse verwachten we ook bij de GLA-klasse slechts marginale wijzigingen op optisch vlak. Wel zal er op motorisch vlak het een en ander veranderen. De A 160 zal aantreden als nieuwe instapper. De 102 pk sterke viercilinder komt onder de 180 in de prijslijst te staan. De aangescherpte krachtbron voor de 45 AMG-versie is vorig jaar al gelanceerd. Deze levert nu 381 in plaats van 360 pk.

Mercedes-Benz Nederland kon ons nog niets over de introductiedatum van de gefacelifte GLA-klasse vertellen. Wij mikken erop dat de aangepakte CLA-klasse eerst wordt gelanceerd. Voor de GLA-klasse zetten we daarom in op de tweede helft van dit jaar.

Video