Slideshow

Gesnapt: Fiat 500(X)L

We hadden een Fiat 500 en daar kwam al een versie van voor wie meer ruimte wil: de 500L. Maar daar blijft het niet bij, want binnenkort komt er een nóg grotere 500 XL. En die staat nu al open en bloot op internet.

Op internet zwerft een foto rond van een geheel ongecamoufleerde Fiat 500L met nog een maatje meer. Een 500 XL zogezegd. Op zich is het geen verrassing dat die er komt, maar helemaal open en bloot op internet, dat was vast niet helemaal de bedoeling. Als nóg grotere broer van de 500L wordt deze XL waarschijnlijk een zevenzitter en hij zal zo’n 20 centimeter langer zijn dan de gewone. Overigens is de naam 500XL vooral speculatie, hoe het beestje uiteindelijk zal gaan heten moeten we afwachten. Gezien het feit dat de 500X een cross-over wordt, lijkt het niet voor de hand te liggen om de grotere MPV als XL aan te duiden. Mogelijk wordt de nieuweling 500L + gedoopt. Motorisch zal het een feest van herkenning worden, we verwachten dezelfde motoren als bij de L. Daaronder onder meer een 1.4 viercilinder, de 0,9-liter TwinAir en 1.3 en 1.6 MultiJet diesels.

Officieel is er nog niks bekend over de komst van de extra grote 500 bij de Nederlandse importeur. “Pas over een maand of twee a drie wordt de auto officieel wereldkundig gemaakt, dus dan weten we pas alles. Het zou kunnen dat de auto 500XL gaat heten, maar het lijkt ons niet waarschijnlijk. Dat zou mogelijk verwarring kunnen veroorzaken met de aanstaande 500X. Voor de motoriseringen kun je kijken naar de 500L, al is dat ook natuurlijk nog onder voorbehoud. Die auto doet het momenteel goed, dus we zijn er erg tevreden over. Momenteel is de capaciteit het grootste probleem, de fabriek kan er maar een bepaald aantal produceren en de vraag is momenteel wereldwijd erg groot.”

Video