Slideshow

Geruchtenmolen: Mercedes overweegt GLC Cabrio

"Trend maakt GLC Cabrio levensvatbaar"

Wat Land Rover doet, moet ook met de GLC kunnen. Zo moet Mercedes gedacht hebben toen het de Range Rover Evoque Convertible bekeek. Het Britse Autocar meldt dat Mercedes een GLC Cabrio niet eens een gek idee vindt.

Tijdens de New York International Auto Show heeft Michael Kelz - onder andere chef van de GLC en GLC Coupé - gezegd dat Mercedes een dakloze GLC-klasse "leuk lijkt".

Daarbij verklaart Kelz fan te zijn van de Range Rover Evoque Convertible en zegt dat de opkomende trend van de dakloze SUV een GLC Cabrio levensvatbaar zou maken. Ook zou het geen heftige technische aanpassingen vergen om de GLC Coupé van zijn dak te ontdoen.

Wel zegt Kelz dat Mercedes momenteel geen ruimte heeft om het model aan zijn line-up toe te voegen. "Daar moet eerst een ander model voor wegvallen," aldus Kelz. Kijken we naar het huidige Mercedes-gamma, dan zien we de daar momenteel overbodig geworden E-klasse Coupé en Convertible staan, Het tweetal - in feite een aangepaste C-klasse Coupé van de vorige generatie - lijkt eveneens geen opvolgers te krijgen. Speculeren we door, dan is het niet ondenkbaar dat deze modellen verdwijnen om plaats te maken voor een GLC Convertible.

 

Video