Slideshow

Gereden: Mitsubishi Space Star

Op het allerlaatste moment veranderde Mitsubishi de naam van z'n nieuwe kleine model nog van Mirage in Space Star. Een oude naam op een kakelverse auto, maar hoe rijdt hij nou? We maakten de eerste kilometers.

Mitsubishi brengt met de nieuwe Space Star een zogenoemde wereldauto, ofwel een model dat vrijwel overal ter wereld exact gelijk op de markt komt. Al heet hij in dit geval soms nog wel Mirage, en soms niet. In ons land mag de auto die naam niet dragen omdat de rechten op 'Mirage' in handen zijn van sportwagenfabrikant Gemballa. Het is maar dat je het weet. Een echte ster in ruimte is de Space Star overigens niet: hij biedt heel redelijk plek voor vier volwassenen en hun bagage, maar het is zeker geen MPV-tje. Ter vergelijking: een Nissan Micra is kleiner, een Dacia Sandero ruimer.

De Japanners zetten de Space Star (erg betaalbaar vanaf een krappe negen mille) neer als no-nonsense auto, en zijn rijgedrag past daar goed bij. Het valt tijdens de eerste kilometers vooral op dat alles onvoorstelbaar moeiteloos gaat: het koppelingspedaal vergt nauwelijks kracht, de besturing gaat erg licht (en ook wat indirect en gevoelloos) en ook het onderstel is bijzonder soepel afgesteld. De veerwegen van de Space Star zijn lang, en dat merk je in bochten door middel van een overhangende koets, maar de auto deint niet lang na. Erg jammer is het gebrek aan pit van de éénliter driecilinder benzinemotor waarmee wij hebben gereden: het atmosferische blokje levert 71 pk en een koppel van slechts 88 Newtonmeter, en vooral dat laatste is eigenlijk de weinig. De zuinige driepitter moet af en toe echt hard aan de bak om gang te houden in de reis, en dat detoneert nogal bij de verder zo ontspannen karakter van de auto...

 

Wil je meer Mitsubishi Space Star? Binnenkort verschijnt de complete Eerste Rijtest met de auto in de papieren AutoWeek, en we werken op dit moment ook nog aan een fraaie video.

Video