Slideshow

Gereden: Lexus LS 600h

Lexus heeft de LS vernieuwd, werkelijk alles is tegen het licht gehouden. Wij zijn met de opgefriste LS 600h op pad gegaan en hebben ons gelaafd aan Japanse weelde. Zijn alle inspanningen van Lexus genoeg om een vuist naar de Duitse concurrentie te maken?

Lexus heeft z’n vlaggenschip, de LS, een serieuze make-over gegeven. Het uiterlijk is helemaal in lijn gebracht met de rest van het gamma en de auto is op maar liefst 3.000 punten herzien. Werkelijk alles is tegen het licht gehouden, van aandrijflijn tot onderstel en van veiligheidsvoorzieningen tot  comfortverhogers. Het resultaat is een auto die z’n verwende inzittenden zonder problemen weet te behagen. Je kunt je uitermate comfortabel laten chaufferen en net zo makkelijk het stuur zelf ter hand nemen. Voor wie dat met net iets meer dynamiek wil doen is er naast de Luxury Line en de nog rijker uitgeruste President Line nu ook de F Sport Line, waarbij het onderstel net iets scherper gezet is. Een stevige vuist naar de sportievere limousines uit Zuid Duitsland is het echter nog niet. De sport-knop en de optische aanpassingen ten spijt slaat de wijzer nog steeds uit naar de kant van comfort. Niet dat dat een schande is, het totaalpakket van de Lexus is er duidelijk meer op gericht om te behagen dan om uit te dagen. Het is een auto voor hen die alles wel zo’n beetje hebben gezien en zich niet meer hoeven te bewijzen.

In Nederland zal de LS 600h wederom geleverd worden met de 5-liter V8 in combinatie met een van twee elektromotoren voorziene automatische transmissie die z’n krachten overdraagt aan de voor- en achteras. Oftewel het is nog steeds een hybride met een totaal vermogen van 445 pk die in net iets meer dan zes tellen van nul naar honderd kan sprinten. De Japanners hebben de CO2-uitstoot van de auto terug weten te dringen van 218 naar 199 gram per kilometer. Dit laatste heeft in Nederland een gunstige invloed op de bpm en daarmee op de verkoopprijs, de vanafprijs is gedaald van 133.415 naar 124.975 euro (vanaf 1 januari 2013).

 

Lees de volledige eerste rijtest van de Lexus LS 600h binnenkort in AutoWeek.

Video