Slideshow

Gereden: Kia Sportage

Koreanen maken grote stappen

Kia test zijn modellen steeds meer in Europa, tot en met de Nordschleife aan toe. Wij gingen de baan op in een nieuwe Kia Sportage. Jawel!

Het voelt gek. Wie kan er zeggen dat hij ooit in tegengestelde richting de Nordschleife heeft gereden? Maar het stuk bij Flugplatz is dicht en dus rijden we vanaf de ingang bij Adenau eerst terug tot Adenauer Forst. In rustig tempo, maar hé, dat mag de pret niet drukken. Vanaf daar rijden we in de goede richting uiteindelijk het hele stuk tot de aansluiting met de F1-baan. Gewoon even vol gas door de Karussel met een Koreaane SUV! Het geeft aan dat Kia veel vertrouwen heeft in de nieuwe Sportage. Ook al rijd je niet sneller dan 'vlot'; de Nordschleife kraakt een slecht onderstel meteen. De Sportage heeft echter geen slecht onderstel. Sterker nog, hij heeft een waanzinnig goed onderstel. Op de autobahn bleek al dat de SUV een wegligging heeft die we niet eerder bij Koreanen aantroffen. De koersvastheid op hoge snelheid is super, terwijl het onderstel allesbehalve oncomfortabel is. De sterke 2,0-liter dieselmotor heeft 400 Nm aan koppel, zodat je hem lekker met lage toerentallen kunt rijden. Kia maakt al jaren grote stappen en de Sportage laat zien dat het plafond nog niet is bereikt. Dat alles gaat niet vanzelf. Met een vanafprijs van 60.000 euro voor deze versie weet Kia ook op financieel vlak Europeanen te evenaren. Gelukkig kan instappen al voor 26.000 euro. 

Lees de volledige rij-impressie met de nieuwe Kia Sportage in nummer 3 van AutoWeek, dat woensdag 20 januari verschijnt. 

Video