Slideshow

Genesis New York Concept gelanceerd

Koreanen mikken op 3-serie

Genesis is losgeweekt van Hyundai en de wereld zal het weten. In de Verenigde Staten staat deze New York Concept de aandacht te trekken, een studiemodel dat vooruitblikt op een mooie toekomst.

Eerder deze maand kregen we van Genesis - het luxemerk van Hyundai - al een teaser te zien van het studiemodel dat door het leven gaat als New York Concept. Vanavond hebben we hem in vol ornaat te pakken!

Genesis typeert de New York Concept als een auto met "luxe op de bestuurder gericht". Later wordt gesproken over een "luxueuze performancesedan". Het lijkt er dan ook sterk op dat de Koreanen de messen geslepen hebben en hun zinnen hebben gezet op de 3-series van deze wereld.

Het studiemodel volgt de designstappen die eerder werden gezet met de Vision G-Concept en de reeds op de markt gebrachte G90, de opvolger van de Equus. We zien een agressief getekende sedan met een lange neus, korte overhangen en een grote afstand tussen zitpositie en vooras. Geen studiemodel zonder fraaie details. Zo zijn de handgrepen verzonken in de koets en is de auto Ceramic Blue gespoten en afgewerkt met koperkleurige details.

Ook de wijze waarop het interieur is vormgegeven, geeft weg hoe Genesis een dashboard in de toekomst gaat vormgeven, aldus de Koreanen. Een 21-inch metend gebogen 4K display doet zowel dienst als instrumentarium en als infotainmentscherm. Het geheel is met touch én met gebaren te bedienen.

Onder de kap een 245 pk en 353 Nm sterke 2.0-liter GDi-krachtbron die zijn vermogen middels een achttrapsautomaat naar de wielen stuurt. Hopelijk laat een productiemodel niet te lang op zich wachten.

Video

Peilstok

De Genesis New York Concept...

De Genesis New York Concept...

  • vind ik fantastisch 68,4%
  • vind ik best leuk 22,8%
  • doet mij niet zoveel 4,8%
  • vind ik maar niks 1,6%
  • vind ik verschrikkelijk 2,4%
Aantal stemmen832