Slideshow

Gefacelifte Mercedes-Benz G-klasse ook met AMG V12

Er komt een facelift van de Mercedes G-klasse aan, evenals een G 65 AMG met een V12 onder de kap. En dat hebben we nog niet eerder gezien!

De meest robuuste van Mercedes-BenzSUV’s wordt nog woester als G 65AMG. In het kielzog van de facelift van de G-klasse wordt de auto ook leverbaar met dezelfde 6,0-liter grote V12 met twee turbo’s als we in de onlangs onthulde SL 65AMGvinden. Daarin is die motor goed voor 630 pk en 1.000 koppel. Hierdoor moet de 2.500 kilo zware SUV in 5,2 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h kunnen sprinten, naar een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Daarnaast wordt de auto leverbaar als ‘tammere’ G 63AMG, voorzien van de bi-turbo 5,5-liter V8 die eveneens in SL 63AMGligt – daarin goed voor 537 pk en 800 Nm.

Tijdens de aanstaande autoshow van Peking, eind april, krijgen we een gefacelifte versie van de Mercedes-Benz G-klasse in vol ornaat te zien. Stiekem toonde het merk dit nieuwe model al op de achtergrond van één van de persfoto’s (hierboven te zien) van de nieuweGLK, die ook recent onthuld werd. Onder de noviteiten vinden we led-dagverlichting voor en vernieuwde spiegelkappen. DeAMG-versies krijgen daarnaast ook grote luchtinlaten en dezelfde forsere remschijven als de ML 63AMG. Daarnaast krijgen alle G-klasses de nieuwe automatische zeventraps versnellingbak, die de oude transmissie met vijf verzetten vervangt.

Het is voor het eerst dat de AMG-divisie van Mercedes-Benz zelf een V12 in de G-klasse lepelt, in het verleden moest je daarvoor bij tuner Brabus zijn.

Video