Slideshow

Gefacelifte Ford Mondeo volledig in beeld

Dit is de vernieuwde Ford Mondeo!

De Amerikanen konden in de vorm van de Fusion al zo'n anderhalf jaar eerder dan wij kennismaken met de huidige Mondeo. Voor hen is de tijd alweer rijp voor een facelift. Vandaag kunnen we je hem al volledig laten zien!

Al in augustus vorig jaar dook een afbeelding op van de aanstaande facelift voor de Ford Fusion, de naam waaronder de Mondeo in de Verenigde Staten al sinds 2013 in de orderboeken staat. Dankzij onze spionagefotograaf kunnen we jullie de voor- en achterzijde van de vernieuwde Mondeo laten zien. De afbeelding van de achterzijde komt ons via het  Amerikaanse Motor1 tegemoet.

We zien een hertekend front met een nieuwe grille, anders ingetekende koplampunits nieuw bumperwerk. Ook aan de achterzijde zien we wijzigingen, al zijn Ford's tekenmeesters hier minder rigoureus te werk gegaan. Een opgefriste achterbumper en opnieuw ingetekende achterlichtunits, daar hebben we het wel mee gehad. We gaan er vanuit dat de chroomstrip gebonden is aan een uitvoering van de Fusion.

Vanbinnen zal Ford eveneens de bezem door de Mondeo gehaald hebben. We mikken op de aanwezigheid van Ford's nieuwe SYNC3 infotainmentsysteem en her en der opnieuw ingedeelde knoppen. Op alle definitieve informatie zullen we nog een krappe week moeten wachten. Volgende week slaat de North American Auto Show in Detroit zijn poorten open, een beurs waar Ford de vernieuwde Fusion/Mondeo aan het grote publiek voorstelt.

De Europese markt zal naar onze verwachting langer op de gefacelifte Mondeo moeten wachten dan de Amerikaanse markt. Kijken we naar de huidige Ford Kuga - in de Verenigde Staten Escape geheten - dan zien we dat dat model begin 2012 in het thuisland op de markt is gebracht. In Europa moesten we er tot 2013 op wachten. Diezelfde lijn verwachten we bij de introductie van de opgefriste Mondeo. Verwacht hem dan ook niet voor volgend jaar op de markt.

Video

Peilstok

De gefacelifte Ford Mondeo...

De gefacelifte Ford Mondeo...

  • vind ik een hele verbetering. 31,2%
  • ziet er wel aardig uit. 31,9%
  • had voor mij niet gehoeven. 24,0%
  • vind ik een achteruitgang. 12,8%
Aantal stemmen2.628