Slideshow

Gamma Alfa 159 nog overzichtelijker

Wie in de markt is voor een Alfa 159 had al niet echt veel te kiezen, maar vanaf 1 augustus wordt de keuze helemaal gemakkelijk. Voortaan is er nog maar één uitrustingsniveau, TI genaamd. Gelukkig is die dan wel lekker compleet uitgevoerd.

Standaard krijgt de TI een behoorlijke lijst aan luxe mee. Zo zijn een navigatiesysteem met bluetooth functionaliteit, sportstoelen bekleed met een combinatie van leder en alcantara, sportonderstel inclusief remmen van Brembo, parkeersensoren vóór en achter en klimaatcontrole met twee zones allemaal bij de prijs inbegrepen. Omdat het oog ook wat wil heeft de TI bovendien 18-inch lichtmetaal, mistlampen in de voorbumper, titanium buitenspiegels en privacy glas. De Progression- en Distinctive-uitvoeringen komen te vervallen.
Eerder werd een groot deel van de motoren al geschrapt, dus ook wat dat betreft valt er weinig te kiezen. Benzinerijders moeten het doen met de 200 pk sterke 1750 TBi-motor, die als sedan in TI-trim voor €36.950 in de prijslijst staat, terwijl een Sportwagon € 1.200 meer kost. Dieselliefhebbers kunnen kiezen voor de 2,0-liter JTDm met 136 of 170 pk. Die eerste kost als sedan € 35.950, terwijl de sterkere broeder € 38.450 moet opbrengen. Bij beide diesels geldt eveneens een meerprijs van €1.200 voor de Sportwagon. 

Video