Slideshow

Gallardo Spyder ook met achterwielaandrijving

In 2009 kwam Lamborghini met een speciale Gallardo Valentino Balboni, vernoemd naar de testrijder van het Italiaanse merk. Grootste wapenfeit was dat die auto achterwielaandrijving had in plaats van vierwielaandrijving. En dat beviel blijkbaar wel, want er komt nu ook een Spyder met RWD.

Lamborghini bevestigt tegenover CAR Magazine dat de Gallardo Spyder er ook komt met aandrijving op de achterwielen. Deze LP550-2 wordt vanaf begin volgend jaar gebouwd, en krijgt, zoals de naam doet vermoeden, 550 pk tot z’n beschikking uit dezelfde 5,2-liter V10 die ook de andere Gallardo’s van power voorziet. Dat is weliswaar 10 pk minder dan de vierwielaangedreven Spyder, maar daar staat tegenover dat er door het wegvallen van de vierwielaandrijving wat gewicht wordt bespaard. Bij de coupé scheelde het zo’n 30 kilo, bij de Spyder zal de gewichtsafname soortgelijk zijn, wat zorgt voor een scherpere auto. Uiterlijk zal het verschil overigens niet zichtbaar zijn, alle wijzigingen vinden onderhuids plaats. Over de prijs is nog niets bekend, maar door het wegvallen van de vierwielaandrijving zal de Spyder LP550-2 naar verwachting iets goedkoper zijn dan de ‘gewone’ versie.
Met de achterwielaangedreven Spyder neemt Lamborghini afscheid van de Gallardo. In 2013 staat de opvolger op het programma, de Cabrera. 

Video