Slideshow

Ford vernieuwt Kuga

Verse lijnen voor cross-over

De huidige, tweede, generatie van de Kuga loopt sinds 2013 in Europa van de band. Ford acht de tijd rijp voor een opfrisbeurt en lanceert vandaag de gefacelifte versie van zijn middelgrote cross-over.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Ford de gefacelifte Kuga gepresenteerd. 

De Kuga is voorzien van een nieuw front met nieuwe lichtunits, een nieuwe grille en nieuw bumperwerk. Ook aan de achterzijde komen we vernieuwingen tegen. De lichtunits lijken enigszins op die van de Focus. Verder heeft Ford nieuwe lichtmetalen wielen en twee nieuwe kleuren - Guard Grey en Copper Pulse - beschikbaar gesteld.

Ford brengt de jongste versie van zijn connectiviteitssysteem (SYNC3) naar het binnenste van de Kuga, gekoppeld aan een 8-inch metend touchscreen. Uiteraard ondersteunt het systeem zaken als Apple CarPlay en Android Auto. Haaks inparkeren is voortaan mogelijk middels Active Park Assist, maar ook fileparkeren behoort tot de mogelijkheden. Eveneens nieuw is Cross Traffic Alert, een systeem dat bestuurders bij het achteruitrijden waarschuwt voor naderende auto's, en Park-Out-Assist. Active City Stop werkt nu bij snelheden tot 50 km/h. Bovendien heeft Ford een elektrisch intrekbare trekhaak gemonteerd. Het dashboard is verder van een reeks knoppen ontdaan en ziet er daardoor rustiger uit. 

Onder de kap vinden we vanaf heden een 120 pk sterke 1.5-liter TDCi-dieselmotor die zijn vermogen naar de voorwielen stuurt. Het gemiddeld verbruik moet liggen op 4,4 l/100 km (115 gram CO2 per kilometer). Ook is de voorwielaangedreven variant met een 150 pk sterke 2.0-liter TDCi leverbaar. All Wheel Drive staat eveneens op de optielijst. Er is bovendien een variant met 180 pk leverbaar.

Op benzinevlak staan 120 en 150 pk sterke versies van de 1.5 EcoBoost viercilinder ter beschikking. Ook is een 182 pk sterke variant met vierwielaandrijving te krijgen.      

Video