Slideshow

Ford B-Max toont zijn deur

De Ford B-Max onderscheidt zich van de concurrentie middels zijn vernuftige deurconstructie. Daarvan geeft Ford een extra foto vrij.

Ford toont in Genève de B-Max en iedereen mag dat weten. Eerst moesten we het doen met een foto met dichte deuren, maar kregen we daar wel een omschrijven van de constructie van de portieren bij. Vandaag behaagt het Ford een foto de wereld in te sturen van een B-Max met de deuren open. Ons benieuwen wat we volgende week weer over deze auto mogen weten.

Ford noemt de constructie met de schuifdeuren het Easy Access Door System. Daarbij zijn de B-stijlen in de portieren verwerkt en ontstaat er een opening van liefst 1,50 meter. Ter vergelijk: de Opel Meriva heeft met zijn naar achter openslaande achterportieren maar een maximale toegang van zeventig centimeter.

De achterbank en de rechter voorstoel kunnen worden neergeklapt, zodat er gemakkelijk een fiets kan worden vervoerd. Via de zijkant kunnen bagagestukken met een lengte tot 2,30 meter worden geladen. “Dat is gemakkelijk als je een dagje naar de meubelboulevard gaat of een surfplank moet meenemen,” vindt Ford.

“Dit soort deuren zijn al jarenlang de droom van elke designer,” vertelt Stefan Lamm, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van het exterieur. Voor de constructie is ultrasterk staal gebruikt waardoor er een solide constructie ontstaat. Verder claimt Ford dat het gebruik van dit materiaal geen extra gewicht met zich meebrengt. De makers claimen dat de B-Max net zo’n stijve carrosserie heeft als een Fiesta en dat hij dus net zo leuk om te rijden is.

Video