Slideshow

Fiat Tipo SW strekt ruimtelijke benen

Italiaans pakezeltje gesnapt!

Stap voor stap wordt de nieuwe Tipo-familie onthuld. Vandaag zien we de Fiat voor het eerst in zijn meest ruimtelijke vorm: als SW!

Vorig jaar november presenteerde Fiat de splinternieuwe Tipo, 'onze' versie van de auto die in Turkije als Aegea door het leven gaat. Tot op heden hebben we de nieuweling alleen in sedanvorm gezien, maar ook een station en een hatchback zitten in het vat. Die laatste hebben we al eens ingepakt voorbij zien komen en nu hebben we ook de eerste beelden van de station, die we met Fiats geschiedenis in het hoofd SW noemen!

De Tipo SW is nog fanatiek bedekt met camouflageplakkers, maar we kunnen wel al goed zien dat de bilpartij overeenkomt met die van de eerder tegen de lamp gelopen hatchback. Wat motoren betreft verwachten we dezelfde exemplaren op de bestellijst als in het geval van de Tipo sedan. Dat betekent op benzinevlak een 1,4-liter viercilinder met 95 pk en wat dieselmotoren betreft heeft Fiat een 95 pk sterke 1.3 Multijet in de aanbieding. 

Fiat stopt de Tipo niet vol met de allerlaatste gadgets en technologische hoogstandjes. In plaats daarvan wordt de auto gepositioneerd als 'een verstandige keuze', een no-nonsense auto waarin je toch niets tekortkomt. Eerder won de nieuwe Italiaan daar al een prijs voor. We zijn benieuwd hoe groot de schade is die de nieuwe Fiat-familie later dit jaar bij zijn rivalen teweeg zal brengen. De Tipo sedan staat in maart bij de dealers, de hatchback en station laten iets langer op zich wachten.

Video