Slideshow

Fiat Tipo ook als Dodge Neon

'Kleine' Dodge alleen voor Mexico

De Dodge Neon was een relatief compacte sedan die tussen 1994 en 2003 ook in Nederland te koop was, zij het onder de merknaam Chrysler. De auto komt terug, maar dient ditmaal puur als de Mexicaanse variant van de Fiat Tipo.

Het modellengamma van Dodge is in Mexico een bijzonder allegaartje. We zien er brute Amerikanen als de Challenger en Charger op de prijslijst staan, maar ook de Attitude – een gerebadgete Mitsubishi Mirage – en de Vision, wat in feite een Fiat Siena is. De foto die vandaag op Indianautosblog.com verscheen verraadt dat de kersverse Tipo dezelfde behandeling krijgt, en wel onder de naam Neon.

De Fiat Tipo is een compacte sedan die het vooral op groeimarkten heeft voorzien. Net als de Citroën C-Elysee en Peugeot 301 moet de auto veel ruimte en relatief simpele techniek combineren met een lage prijs. In tegenstelling tot z’n Franse concurrenten komt de Tipo wél in de Nederlandse showrooms te staan.  

Fiat Chrysler Automobiles levert vaker Italiaanse modellen onder een Amerikaanse merknaam, maar ook andersom komt badge-engineering voor. Zo werd de Dodge Journey halverwege z'n leven omgedoopt tot Fiat Freemont, en kennen Amerikanen de Fiat Doblò onder de indrukwekkend stoere naam Ram ProMaster City. Mét een 2,4-liter benzinemotor met bijna 180 pk, dat dan weer wel. 

Video