Slideshow

Fiat 500e zoemt Los Angeles binnen

Ook Fiat is aanwezig op de LA Auto Show en wel met een heus 500-derivaat. Het gaat om de 500e, de langverwachte elektrische versie van de 500.

Alle technische details houdt Fiat nog onder de pet, maar we zien in ieder geval al wel dat de exterieurdesigners zich bepaald niet hebben hoeven inhouden. Met z'n oranje kleur ziet de 500e er nog wat vrolijker uit dan de reguliere versies van de 500.

Toch zijn er wel wat verschillen op de foto te zien. Kijk maar naar de opnieuw ontworpen voorbumper met een contrasterende, witte kleur, skirts aan de zijkant en wielen met een ander design.

Binnenin keert het oranje-witte thema terug. We zien hier een nieuw instrumentenpaneel en op de middenconsole hebben de reguliere zaken plaatsgemaakt voor een serie knoppen.

Klein smetje op het blazoen zijn berichten dat Fiat-Chrysler de 500e alleen brengt om de mensen in Californië, traditioneel erg gebrand op schone auto's, in te palmen. De business case voor de 500e zou zeer slecht zijn en het concern zal bij eventuele productie 10.000 dollar per auto verliezen, aldus eerdere berichten van Automotive News.

Hoe het ook zij, eind deze maand kunnen we de oranje elektroauto zelf gaan bewonderen op de LA Auto Show. Dan horen we ongetwijfeld ook meer over de marktintroductie.

Video