Slideshow

Fel op zuinigheid: Toyota Prius

'Thermo-Tect Lime Green' extreem reflecterend

Zijn bijzondere uiterlijk ten spijt is het toch vooral de zuinigheid die de Toyota Prius bestaansrecht geeft. Dat Toyota ver gaat om het ding zo efficiënt mogelijk te maken bewijst het merk door zelfs de kleur eraan op te offeren.

'Opofferen’ is misschien niet helemaal de juiste term, want wat ons betreft staat dit ‘Thermo-Tect Lime Green’ prima op Toyota’s futuristische zuinigheidswonder. Toyota heeft het lakje letterlijk tegen het licht gehouden om te kijken of het nog wat reflecterender kon, en dit is daarvan het niet te missen resultaat. Het limoengroen bleek tijdens een uitgebreide hittetest nog meer licht te weerkaatsen dan wit, met als gevolg dat de airco een stukje minder hard hoeft te werken. Het resultaat: nog een (iets) lager brandstofverbruik.

Voor ons Nederlanders klinkt dit misschien als geneuzel in de marge, maar feit is dat we in warme landen een stuk meer witte dan zwarte auto’s zien. Of deze felgroene rakker overal het straatbeeld gaat opfleuren is nog even de vraag: Toyota biedt de kleur in het thuisland aan voor een meerprijs van  omgerekend zo’n 340 euro, maar rept nog met geen woord over andere landen.

Video