Slideshow

Fastned opent vijftigste snellaadstation

Nieuwste station in Goes

Fastned, de Nederlandse bouwer en exploitant van elektrische 'tankstations', opent woensdag zijn vijftigste snellaadstation langs de snelweg. Daarmee is landelijke dekking een feit, meldt de onderneming dinsdag.

Het nieuwste station in de Zeeuwse gemeente Goes wordt geopend door oud-premier Jan Peter Balkenende, geboren in Zeeland. "In Nederland gaan we in totaal tweehonderd stations langs de snelweg bouwen en daarnaast werken we aan stations in en rond de grote steden. De vervolgstap is om het netwerk uit te breiden naar de rest van Europa'', zegt Michiel Langezaal, directeur bij het snelgroeiende bedrijf.

Volgens hem is Nederland met de huidige dekking van snellaadstations internationaal één van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden. Elektrische auto’s kunnen bij deze stations in gemiddeld 20 minuten worden opgeladen.

De verkoop van elektrisch aangedreven auto's maakte het afgelopen jaar een ware groeispurt door. Volgens VWE voertuiginformatie en -documentatie rijden er momenteel bijna 9.300 volledig elektrische auto's rond op de Nederlandse wegen. Begin vorig jaar waren dat er 6.640 en het jaar daarvoor nog maar iets meer dan 3.400. Begin 2011 telde het Nederlandse wagenpark slechts 88 volledig elektrisch aangedreven personenauto's. Veruit het meest verkochte merk is Tesla, gevolgd door Nissan, Renault en BMW.

Video