Slideshow

Facelift voor Bentley Mulsanne

Nu ook als Speed en EWB

Bentley heeft zojuist het doek van zijn gefacelifte vlaggenschip getrokken. De Mulsanne gaat onder het mes en krijgt nieuwe versies.

Onze spionagefotograaf heeft hem al eens gespot en onlangs kiekte onze eigen Jan Lemkes de verlengde versie in Nederland. Nu richt Bentley zelf de spotlights op de vernieuwde Mulsanne.

De Mulsanne-lineup wordt uitgebreid met twee nieuwkomers. Naast de reguliere Mulsanne staat voortaan ook een Speed-versie én een Extended Wheelbase-versie op de bestellijst. De EWB spendeert extra aandacht aan de achterpassagiers. Achterin kun je met 25 centimeter extra beenruimte namelijk je benen strekken tot je kramp krijgt. De Mulsanne Speed is uiteraard de sportiefste van het drietal. Wie deze variant bestelt, krijgt een 537 pk en 1.100 Nm krachtige limousine afgeleverd waarmee je in 4,9 tellen een snelheid van 100 km/h kunt halen. Z'n topsnelheid ligt op 305 km/h. De non-Speed Mulsannes behouden hun 512 pk sterke versie van de 6,8-liter V8.

De vernieuwde Mulsanne is te herkennen aan zijn gewijzigde front. Een nieuwe motorkap, een andere grille, nieuwe lichtunits en hertekend bumperwerk: de verschillen lijken in eerste instantie klein, maar zijn zeker aanwezig. Binnenin krijgt de Mulsanne een nieuw infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen. In Genève beleeft het vlaggenschip van Bentley zijn publieksdebuut.

Video