Slideshow

Facelift voor Alfa Romeo Giulietta

Fris front voor Giulietta

Bij Alfa Romeo draait veel om de nieuwe Giulia, maar niet alles. Achter de schermen hebben de Italianen hard gewerkt aan een facelift voor de Giulietta. Vandaag is de opgefriste versie aan de buitenwereld voorgesteld.

De Giulietta is alweer vanaf 2010 op de markt en is sinds die tijd nauwelijks tot niet optisch aangepakt. Waarom zou Alfa ook, de C-segmenter is volgens velen een plaatje om te zien. De ontwerpers hebben dan ook de opdracht gekregen niet al te rigoureus te werk te gaan met de facelift.

Schokkend zijn de wijzigingen dan ook niet. We zien een opgefrist front met een nieuwe bumper, een gewijzigde grille, nieuwe wielen en we lezen modelnaam Giulietta in een lettertype dat doet denken aan de wijze waarop Alfa Romeo Giulia op de kont van zijn nieuwe sedan plakte.

Ook het interieur gaat minimaal op de schop. Nieuwe materialen, nieuwe kleuren en een verbeterd Uconnect infotainmentsysteem: daar hebben we de aanpassingen wel mee gehad. Nieuw is de Veloce-uitvoering, een versie die zich weet te onderscheiden van de reguliere versies door ander bumperwerk en zwarte spiegelkappen. Ook heeft de Veloce koolstofvezel details in bijvoorbeeld de koplampunits.De Veloce heeft een geblazen 1,75-liter metende viercilinder die er 240 pk en 300 Nm uit stampt. Met overboost komt het koppel uit op 340 Nm en in zes tellen staat de snelheid van 100 km/h op de klok. Z'n topsnelheid ligt op 243 km/h.

Video