Slideshow

Facelift Friday: Volkswagen Polo

Lupo-toet of Eos-snoet

Volkswagen staat niet bepaald bekend om zijn ingrijpende facelifts, maar voor de Polo maakte het merk zo nu en dan een uitzondering. Een daarvan is de vierde generatie, een model dat vandaag in de schijnwerpers staat.

Facelifts van Volkswagen beperken zich heden ten dage veelal tot een nieuwe lichtunit hier en een lamelletje extra daar. De tweede generatie Polo werd in 1990 omgetoverd van een uitermate hoekig tot een ronder model en ook deze vierde generatie ging naar Volkswagen-maatstaven grondig onder het mes.

De in 2002 gelanceerde Polo 9N kenmerkte zich vooral met zijn opvallend olijke front, een voorzijde met aan weerszijde dubbele kijkers waarmee hij zelfs enigszins op kleinere broer Lupo leek. Waar de pre-facelift Polo overeenkomsten vertoonde met een kleiner model, keek Volkswagen voor de in 2006 gepresenteerde facelift - de 9N3 - vooral naar de Golf V en met name naar de daar van afgeleide Eos. Ook aan de bilpartij werd gesleuteld, maar hier bleven de wijzingen beperkt tot mild gewijzigde achterlichtunits en een iets anders vormgegeven achterklep. Opvallende nieuwkomer was de BlueMotion-versie, een uitvoering met dichtgetimmerd front en een spaardiesel onder de kap. Aan de andere kant van het spectrum stond de GTI Cup Edition.

 

Video

Peilstok

De leukste Polo...

De leukste Polo...

  • vind ik het origineel 40,2%
  • vind ik de gefacelifte versie 59,8%
Aantal stemmen1.245