Slideshow

Facelift Friday: Toyota Corolla

Met of zonder kikkerogen

Kikkerogen, we hebben ze door de jaren heen op onder andere de Multipla en de Subaru Impreza gezien. Ook de Toyota had wel iets met bolle kijkers en voorzag de achtste generatie van de Corolla van een set olijke oogjes. Was dat wel zo verstandig?

De Fiat Multipla - hoe fantastisch eigenzinnig ook - heeft volgens velen niet voorin de rij gestaan toen de schoonheid werd uitgedeeld. Ongetwijfeld zorgde niet alleen het vetrolletje aan de voorzijde, maar ook het koplampdesign voor een paar richting hemel trekkende wenkbrauwen. Subaru gaf de tweede generatie Impreza eveneens bolle ogen mee, iets dat de Japanner een optreden in deze rubriek opleverde. Ook de achtste generatie van de Corolla - die in 1997 verscheen - kreeg een dergelijke vrolijke snoet mee.

Ronde koplampen, een kleurig binnenste, grote en bolle achterlichtunits en een stationwagen die vooral aan de achterzijde de show steelde: de achtste Corolla was er eentje om naar om te kijken, of je hem nu leuk of verschrikkelijk vond.

Na twee jaar vond Toyota het welletjes en besloot de Corolla bij te schaven. De C-segmenter kreeg conventioneler getekende lichtunits aan de voorzijde mee. 

Nu ligt de bal bij jullie. Welke Corolla vinden we mooier? Het origineel met kikkerogen of de facelift uit 1999?

Video

Peilstok

De leukste Toyota Corolla vind ik...

De leukste Toyota Corolla vind ik...

  • het origineel uit 1997 50,7%
  • de facelift uit 1999 49,3%
Aantal stemmen1.419