Slideshow

Facelift Friday: Skoda Octavia

Sipneus of grote kijkers

Skoda's Octavia was een regelrecht schot in de roos. Het model bezorgde de Tsjechen zoveel vreugde dat besloten werd dat de tweede generatie een gelijksoortig uiterlijk mee kreeg. Zijn sympathieke snoet werd in 2009 ingewisseld voor een stoerdere blik.

In 2004 vuurde Skoda de tweede generatie Octavia op autoland af, een model dat het succes van de eerste Octavia natuurlijk moest voortzetten. Generatie twee werd op papier gezet met zijn voorganger in gedachten. Van opzij bezien bleef de lijn behouden en de leek zou kunnen denken dat het om een facelift ging. Niets is minder waar, de Octavia kreeg namelijk een nieuw platform onder zich en groeide in elk opzicht. 

Waar de tweede Octavia met enige sipheid en onschuld de wereld bekeek, werd de in 2009 gelanceerde facelift-Octavia bedeeld met een agressiever gezicht. Grote, bijna boze kijkers werden in het eveneens van nieuw bumperwerk voorziene voorzijde. Vanbinnen was de aangescherpte versie - die in 2013 opgevolgd werd door de huidige Octavia - te herkennen aan een nieuw stuurwiel en een nieuw audiosysteem.

We leggen de bal weer bij jullie: welke Octavia II is beter gelukt? Het enigszins treurig kijkende origineel of de facelift uit 2009?

 

Video

Peilstok

Mijn favoriete Skoda Octavia II is...

Mijn favoriete Skoda Octavia II is...

  • het sippe origineel 50,3%
  • de boze facelift 49,7%
Aantal stemmen2.096