Slideshow

Facelift Friday: Mitsubishi Outlander PHEV

Stekker-SUV onder het mes

De huidige Outlander heeft bekendheid verworven door een enorm succes te worden in (niet) bijtellend Nederland. Dat heeft Mitsubishi er niet van weerhouden de auto grondig te faceliften. We zetten het origineel en de bijgeschaafde versie tegenover elkaar.

De derde generatie Outlander debuteerde in 2012 tijdens de Autosalon van Parijs als PHEV, de plug-inversie van Mitsubishi's SUV. Zakelijk rijdend Nederland zag zichzelf wel zitten in zo'n SUV met (aanvankelijk) 0 procent bijtelling en de Outlander ging als een dampend heet broodje over de toonbank. Ons belastingstelsel maakte 'm zelfs zo aantrekkelijk dat Mitsubishi besloot de volledige Europese voorraad eerst naar Nederland te verschepen. De Scandinavische landen volgden later.

Vorig jaar werd in New York een aangescherpte versie gepresenteerd. De gefacelifte Outlander kreeg MItsubishi's nieuwe 'Dynamic Shield'-front, iets dat Lada in het verkeerde keelgat schoot. Nieuwe koplampunits, nieuw bumperwerk en ook nieuwe lampen aan de achterzijde maakten deel uit van de bijpuntsessie.

Nu ligt de bal wederom bij jullie. Welke Outlander PHEV vinden jullie beter gelukt? Het origineel of de facelift uit 2015?

 

Video

Peilstok

Mijn favoriete Mitsubishi Outlander PHEV is...

Mijn favoriete Mitsubishi Outlander PHEV is...

  • het origineel 28,7%
  • de facelift 71,3%
Aantal stemmen1.435