Slideshow

Facelift Friday: BMW 7-serie (E65)

Mét of zonder Bangle-billen?

Menig topmanager zakte van zijn executive-zetel toen BMW het slanke, sierlijke design van de E38 in 2001 inwisselde voor dat van de zwaarlijvig ogende en op zijn zachtst gezegd controversiële uiterlijk van de 7-serie met Bangle-koets. Vandaag krijgt het zwarte schaap uit de 7-serie-familie de kans zich te beteren.

Laten we er geen doekjes om winden: de controversieel ogende E65 kan mede door zijn markante koets en eigenaardige uitstraling op voldoende bijval rekenen op de redactie. Toch kon de neue Siebener niet overal de handen op elkaar krijgen.

De E65 kenmerkte zich door een ogenschijnlijk enorm front en de inmiddels infameuze Bangle-billen met opgelegde achterklep. Alsof de E65 nog niet genoeg te verduren had, was hij ook nog eens bedeeld met de eerste generatie iDrive. Op papier een fantastisch systeem, maar omdat de echte wereld ook uit ander materiaal bestaat bleek iDrive aanvankelijk een crime om mee te werken. 

In 2005 werd het mes in de Bangle-kont gezet. Na uitvoerige plastische chirurgie kwam een herziene E65 naar buiten die - hoewel nog altijd opvallend - stukken minder schokkend voor de dag kwam. Nieuwe luchtunits, een nieuwe, grotere grille en een aangescherpte achterzijde met nieuwe achterlichtunits en een andere klep. Een horizontale chroomstrip moest de bilpartij een eleganter voorkomen geven.

Nu ligt de bal bij jou. Welke E65 zou je het liefste voor de deur parkeren, de versie mét of zonder vlezige Bangle-billen? Stemmen kan hieronder in de poll!

Video

Peilstok

Facelift Friday: de leukste BMW 7-serie (E65) vind ik...

Facelift Friday: de leukste BMW 7-serie (E65) vind ik...

  • het origineel uit 2001 29,1%
  • de facelift uit 2005 70,9%
Aantal stemmen1.870