Slideshow

Eigen raceklasse voor Toyota GT86

Het is alom bekend dat Toyota met de GT86 een bijzonder uitgebalanceerd maar vooral erg leuke coupé heeft neergezet. Zo leuk zelfs, dat de rappe Jap een eigen raceklasse krijgt.

GT86 TMG Cup gaat de klasse heten, en hij is onderdeel ven de VLN Series die zal starten op de Nürburgring. Uiteindelijk wordt gehoopt op deelname aan de 24-uurs race in de legendarische Groene Hel.

Toyota Motorsport GmbH (TMG) bouwt de GT86 om tot GT86 CS-V3, de raceversie van de geraffineerde gooi-en-smijt Toyota. Het evenement moet niet alleen mensen met race-ervaring trekken maar vooral ook jong talent. Voor rond de 50.000 euro all in moet je met je eigen Toyota mee kunnen doen aan de evenementen, waarvan 48.815 euro voor je GT86 wordt gevraagd.

De CS-V3 heeft een uitgebreid testprogramma doorstaan. De heren van TMG hebben zo'n 7.000 kilometer met het apparaat gesmeten om de betrouwbaarheid te testen. Volgens Toyota, dat al niet bekend staat om onbetrouwbare wagens, zou hij nu zelfs 'recordbrekend betrouwbaar' zijn.

Vanaf maar tot en met oktober volgend jaar worden tien races georganiseerd. Inschrijven kan via TMG.

 

 

Video