Slideshow

Eerste platen Acura NSX duiken op

We zullen nog tot het einde van deze middag moeten wachten op de gebakjes die Acura in Detroit onder het doek heeft staan. De eerste platen van de NSX-concept zien er al heel goed uit!

Op de Amerikaanse site Worldcarfans druppelden vandaag de eerste afbeeldingen binnen van de Acura NSX. Zo op het eerste gezicht komt het model wel heel erg bekend voor, en dat is niet heel vreemd. Vorig jaar al toonde Acura ons een concept-car die moet hinten naar de volgende generatie van de iconische Honda/Acura NSX (foto 3). De veranderingen lijken summier. De voorbumper lijkt net even anders getekend en het is voor het eerst dat we een blik op het interieur kunnen werpe. Naar verluidt wordt vandaag de herziene versie van het eerste studiemodel uit de doeken gedaan. Enthousiastelingen spreken al van het definitieve productiemodel, wij zijn nog wat terughoudend.

Naast de NSX zet Acura de vernieuwde MDX neer. Nouja, het prototype voor de volgende generatie van Acuras crossover. Met spanning wachten we af, met name de NSX kan ons wel bekoren. Hybride-techniek gekoppeld aan Honda's rijke geschiedenis op het gebied van sublieme rij-ijzers. Het werd weer eens tijd. Als Honda trouw blijft aan de configuratie van z'n concept-car van vorig jaar, dan krijgt de NSX de beschikking over zowel een V6-verbrandingsmotor als een elektrische krachtbron. De heropleving van de NSX zou over alle vier de wielen aangedreven worden en het gewicht moet middels veelvuldig gebruik van koolstofvezel laag gehouden worden. Smullen!

Video