Slideshow

Eerste foto's McLaren P1

Dit zijn de eerste foto's van de productieversie van de McLaren P1. Net als bij de Alfa Romeo 4C zien we nauwelijks wijzigingen ten opzichte van de concept-car.

In het geval van de Engelse supercar is zelfs de kleur hetzelfde als de auto die op de beurs van Parijs stond te glimmen. Men heeft nog wel even wat plakplastic over de lak geplakt, maar het oranje zien we er duidelijk tussendoor piepen. Ook voor de rest geen wijzigingen, of het moet de kleur van de velgen zijn.

Het uiterlijk lijkt dus niet echt een verrassing, maar naar de specificaties is het nog altijd gissen. Zoals het er nu uit ziet wordt de auto een hybride met een 3,8-liter V8 en KERS-remregeneratie –bekend uit de Formule 1. McLaren beloofde al eerder een specifiek vermogen van 600 pk per ton. Aangezien de verwachting is dat de auto ongeveer anderhalve ton gaat wegen gaan we uit van een vermogen van om en nabij de 900 pk.

Het doel dat McLaren met de auto heeft is ook duidelijk: dit moet de beste supercar ter wereld worden. ";Twintig jaar geleden hebben we de supercar-lat hoger gelegd met de F1, ons doel met de P1 is om die opnieuw te herdefiniëren", aldus McLaren-baas Ron Dennis in een eerder interview. ";Wij hoeven niet per se de snelste te zijn qua topsnelheid maar we willen het snelste productiemodel voor op het circuit hebben, een auto die de meeste voldoening geeft. Het is de ware test voor de allround-capaciteiten van een supercar en een technisch statement. Wij willen met de P1 de meest heftige, meest capabele, meest dynamische en technisch meest hoogstaande supercar aller tijden neerzetten", voegde Automotive Managing Director Antony Sheriff daar aan toe.

De introductie van de productie-P1 verwachten we tegen het einde van dit jaar.

Meer over de McLaren P1 in het AutoWeek Journaalvan afgelopen vrijdag: kijk en... luister!