Slideshow

Eerste Corvette Stingray onder de hamer

De nieuwe Chevrolet Corvette hebben we in Detroit mogen bekijken. Er in rijden, daar moeten we nog even op wachten. Het eerste exemplaar wordt komende nacht geveild, de opbrengst gaat naar een ontwerpstudio.

Daarmee volgt Chevrolet het geintje dat SRT met de allereerste Viper heeft uitgehaald. Het exemplaar met het laagste serienummer vond voor een bedrag van 225.000 euro een gelukkige eigenaar. De eerste 'Vette Stingray draagt serienummer VIN 0001, zijn opbrengst gaat naar het College for Creatieve Studies in motor city Detroit.

Chevrolet durft nog geen indicatie te geven van het bedrag dat de nieuwe Corvette moet gaan opbrengen. De eerste SRT Viper bracht met zijn 225.000 dollar in ieder geval een behoorlijke bom duiten in het laatje. De 'Vette heeft een aantal decennia meer tijd gehad om zijn naam te vestigen, het is daarom niet ondenkbaar dat er voor het eerste exemplaar dieper in de buidel wordt getast. Komende nacht wordt de allereerste nieuwe Stingray tijdens de Barrett-Jackson Scottsdale veiling van de hand gedaan. Vannacht bracht de in 1958 in elkaar geschroefde Corvette van General Motors' CEO Dan Akerson al 270.000 dollar op.

Video