Slideshow

Dubbele Amoled-schermen voor Audi

Audi toont MMI van de toekomst

Ook Audi is aanwezig tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Duitsers laten zien wat we in de toekomst van Audi's infotainmentafdeling kunnen verwachten.

Audi heeft de e-Tron Quattro Concept - een reeds bekend studiemodel - op de beursvloer van de Consumer Electronics Show in Las Vegas geparkeerd. De auto doet dienst als podium voor nieuwe infotainmenttechnieken die Audi voor deze gelegenheid in de concept-car heeft gemonteerd.

We zien twee Amoled-schermen op de middenconsole, allebei maken ze deel uit van Audi's MMI-systeem. Volgens het merk geeft het weer wat we in de toekomst verwachten kunnen. Het systeem is met spraak maar uiteraard ook met de vingers te bedienen. Touch Response, noemt Audi het herziene systeem waarmee het scherm aanraking registreert. Een nieuwe versie van het Modulair Infotainment Platform - MIB2+ - draait achter de schermen en beschikt over meer rekenkracht.

Verder krijgen we dit jaar van Audi te maken Car-to-X-technologie. Audi's die over deze techniek beschikken, verzamelen informatie over verkeersborden, mogelijke gevaren en ongelukken en delen dit met elkaar via een server. De informatie wordt vervolgens - indien het op jou locatie van toepassing is - ingeladen in het MMI-systeem.

Video