Slideshow

Draadloos telefoonladen met Toyota

Onlangs berichtten we dat Toyota een draadloos oplaadsysteem voor de Prius aan het ontwikkelen is. De Japanse heren hebben de smaak te pakken en bieden nu ook de mogelijkheid om je eigen stroomverbruikers zonder snoertje op te laden.

Geen innovatief inductielaadsysteem vandaag, maar de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden in de auto. Daar heeft Toyota een kleine primeur te pakken. In de Avalon, een lel van een sedan die hier niet leverbaar is, dus geen gerommel meer met snoertjes en kabeltjes.

Als optie op de Avalon Limited Edition is het Technology Package leverbaar. Naast het hippe oplaadsysteem krijg je Dynamic Radar Cruise Control, automatische verlichting en een systeem dat de auto afremt bij dreigend gevaar. De draadloze laadtechniek gaat wereldwijd door het leven als Qi Wireless Charging. Als je telefoon of navigatiesysteem deze techniek ondersteund is opladen kinderspel. Plaats het apparaat op het Qi-vak in de middenconsole en de klus is geklaard. Om je telefoon in bochtenwerk op zijn plaats te houden is het oppervlakje voorzien van een soort anti-slipmat.

"Het feit dat we de eerste zijn die dergelijke technologie in een auto toepast sluit aan bij ons voornemen om perfect aan te sluiten bij de wensen van de klant," zegt Randy Stephens, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Avalon. Momenteel wordt de Qi-techniek ondersteund door 34 mobiele telefoons, waaronder de LG Google Nexus 4, Nokia 920 en de HTC Windows Phone 8X. Het vlaggenschip van Toyota is niet op de Nederlandse markt te krijgen, maar het is niet ondenkbaar dat we de Qi-techniek in de toekomst in andere Toyota's zullen terugvinden.

Video