Slideshow

Domino's wil autonome auto laten bezorgen

Gerobotiseerde pizzadienst

Pizzaketen Domino's werkt samen met het Australische bedrijf Marathon Robotics aan een zelfrijdend autootje dat pizza's moet gaan bezorgen. Het ding gaat ook in Nederland rondrijden.

DRU (Domino's Robotic Unit) is in Australië al in een klein aantal gebieden getest en Domino's verwacht de 200 kilo wegende robot voor de zomer ook in Nederland te gaan testen, op het terrein van de Universiteit Twente. Het bedrijf werkt samen met de RDW om ervoor te zorgen dat de bezorgauto voldoet aan alle regels en wetten.

De auto rijdt autonoom en beschikt over speciale compartimenten waarin de bestelling van de klant warm wordt gehouden en drank koel blijft. Hij verplaatst zich over de stoep en bepaalt zelf de snelste route van de winkel naar de klant. Dankzij diverse sensoren kan DRU obstakels uit de weg gaan.

Domino's kondigde vorig jaar al een soortgelijk project aan, maar toen ging het om een 1 aprilgrap. Dit keer is het wel echt, bevestigt de RDW tegenover NU.nl. De pizzaketen zou geïnspireerd zijn geraakt door zijn eigen grap.