Slideshow

Doe eens gek met zes nieuwe Jeeps

Jeep presenteert maar liefst zes nieuwe modellen tijdens een speciaal evenement in de Verenigde Staten.

Tijdens de Easter Jeep Safari, een groot jaarlijks evenement voor Jeep-liefhebbers in de Amerikaanse staat Utah, heeft Jeep een aantal speciale auto's gepresenteerd. Deze kwamen tot stand in samenwerking met Chryslers tuning-afdeling Mopar. Wel moet erbij gezegd dat het overwegend om studiemodellen gaat.

 

Met opsmuk

Allereerst is er de Grand Cherokee Trailhawk Concept. Deze Granch Cherokee is voorzien van speciale 18-inch off-road banden van Goodyear, die vijfspaaks lichtmetalen wielen omgeven. De auto is uitgevoerd in de kleur Stone White, met accenten in Mineral Grey en Red. Daarnaast zijn de koplampen voorzien van een zwarte achtergrond.

 

V8-Wrangler

De Jeep Wrangler Apache from Mopar is uitgerust met een 6,4-liter HEMI V8-motor, die 470 pk en ongeveer 637 Nm koppel naar de achterwielen stuurt. Liefhebbers kunnen vanaf deze zomer de motor in hun Wrangler laten hijsen. Daarnaast is deze Apache uitgerust met een voor- en achteras van Mopar en diverse anders opties, zoals verhoogde spatborden buiten en leren bekleding in het interieur.

 

Machtige jongen

Van 1956 tot 1965 bouwde Jeep de Forward Control, meer een extra hoge pick-upachtige off-roader dan een personenauto. Nu presenteert het merk een moderne versie daarvan, de Jeep Mighty FC Concept, gebaseerd op de Wrangler. De cabine staat hoog boven de vooras, de wielbasis is verlengd en er is een laadbak aan het geheel toegevoegd. Voor de ophanging zijn diverse componenten van Mopar gebruikt, de wielen meten 17-inch en zijn omgeven door enorme 40-inch banden.

 

Oude strijdheld

De Jeep J-12 Concept is op het gebied van styling geïnspireerd op de eerste generatie van de Jeep Gladiator-truck. Technisch maakt de auto gebruik van de JK-8 kit van Mopar, die van een Jeep Wrangler Unlimited een soort pick-up maakt. Om de 16-inch wielen zitten banden van formaat 36-inch. Binnenin de auto is de auto lekker basic gehouden, met witte stoelen die vormgegeven zijn zoals de banken die je in de jaren zestig in Gladiators kon vinden.

 

Volgeladen

Wie zijn Jeep Wrangler wil aankleden met alle mogelijke toeters en bellen, zal de Mopar Accessorized Jeep Wrangler vast interessant vinden. Mopar biedt namelijk meer dan 250 verschillende accessoires aan voor het model. Deze auto toont de meeste daarvan, zoals een verhoogde wielophanging, 35-inch banden van Goodyear, off-road-voor- en achterbumpers en matten. Ook zijn er opties aangevinkt die zich nog in het prototypestadium bevinden, waaronder led-lampen op de voorruit en een dubbele bodem voor in het bagageruim.

 

Voor het zware werk

Als je een Jeep zoekt voor het zware werk, dan is de Wrangler Traildozer Concept daar uitermate geschikt voor – al is het slechts een studiemodel. De auto is voorzien van de eerder genoemde, 470 pk sterke 6,4-liter V8, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak van Getrag. Voor extra bescherming zijn er luxe bumpers van Mopar en beschermingen voor de achterste hoeken gemonteerd. Tot slot zijn de stoelen in deze auto bekleed met leer.

Video