Slideshow

DMC voert anabolen aan Mercedes G63 AMG

879 pk sterke creatie heet Zeus

De Mercedes G-klasse blijft, ondanks zijn leeftijd, tot de verbeelding van menig tuner spreken. Zo ook bij de mannen en vrouwen van het Duitse DMC. In Genève hebben zij hun nieuwste creatie op basis van de mastodont geparkeerd: de Zeus.

Dat de rechttoe-rechtaan-vorm van de G-klasse een prima basis vormt voor een breed scala aan bodykits, is al door talloze tuners bewezen. Op de autosalon van Genève laat tuner DMC zien dat dit bedrijf ook zo zijn eigen visie op de Geländewagen heeft.

Door de bodykit die DMC op de auto heeft geschroefd, groeit de auto aan de voor- en achterkant met respectievelijk 3,5 en 4 centimeter in de breedte. In het midden van de grille heeft de ster plaats moeten maken voor een groot DMC-logo. Aan de achterkant zien we een bescheiden diffuser. Op de foto's staat een versie waarbij de bodykit van een laklaag is voorzien, maar DMC meldt dat de kit ook in koolstofvezelprint kan worden uitgevoerd.

DMC heeft gemakshalve ook de motorkap nog even opengetrokken, om het vermogen eens flink op te schroeven. Het bedrijf meldt dat het vermogen van de Zeus nét geen 880 pk bedraagt. Het is maar goed dat de standaard wielen zijn vervangen door extra brede 24-inch-exemplaren, om al dat vermogen om te zetten in vooruitgang.


 

Video