Slideshow

DMC 'pimpt' Ferrari F12 Berlinetta

De oliesjeiks van deze wereld kunnen rustig ademhalen: tuner DMC heeft een behoorlijk opvallende uitbouwkit in ontwikkeling voor de Ferrari F12 Berlinetta.

Inderdaad, ‘in ontwikkeling’, want deze beelden zijn fotoshops. Dat de ‘DMC Spia’ gedoopte creatie er wel echt zo uit komt te zien blijkt uit het feit dat de kit al te bestellen is. We zien een hele diepe splitter onder de voorbumper, zijskirts in hetzelfde design, een zwarte baan op de motorkap, een ‘roofscoop’, zwarte achterlichten en een achterspoiler. De wielen meten 21 inch aan de voorzijde en 22 aan de achterkant, terwijl een standaard exemplaar het met 20 inch moet doen. Een aangepast onderstel zorgt voor een nog betere opvulling van de wielkasten. Het geheel is een stuk minder subtiel dan de visie van Novitec Rossoop dezelfde auto.

Voor het interieur belooft het in Düsseldorf gevestigde bedrijf verschillende aanpassingen in petto te hebben, van zowel leer als carbon. Zoals het een tuner betaamt is de motor licht gekieteld en levert hij nu 764 pk, tegen 740 stuks standaard. Het grootste deel van de winst komt van de nieuwe titanium uitlaat, die naast de extra power ook een bijzonder indrukwekkend geluid voort moet brengen.

Ook voor mensen die de kit niets vinden, maar wel van plan zijn in de toekomst een gebruikte F12 aan te schaffen heeft DMC goed nieuws: alle onderdelen zijn te verwijderen zonder sporen na te laten.
 

Video