Slideshow

Dit wordt de AutoWeek: week 9

Eén nachtje, vier supercars!

Genève. Dat is waar het deze week natuurlijk allemaal om draait. Onze toetsenborden smelten bijna en de lunch moet maar even wachten, want dit is stevig aanpoten. Behalve veel ‘gewoon’ nieuws treffen we de nodige exoten aan in Zwitserland, en daar blikken we graag op vooruit.

In de ‘Dit was de AutoWeek’ van vrijdag lieten we ze al zien: de belangrijke nieuwkomers die we op de beursvloer van de Autosalon tegen zullen komen. Omdat de Méganes, Scénics, V40’s en Ups van deze wereld toen al voorbijkwamen richten we ons nu op het opwindende werk: supercar-tijd!

1. Aston Martin DB11
Goed, de auto sijpelt al weken het internet op en heeft nog maar weinig geheimen voor de trouwe AutoWeek-lezer, maar toch krijgen wij het nog warm als we denken aan de officiële DB11-onthulling. Morgenochtend is het zover!

2. Bugatti Chiron
Ook deze Veyron-opvolger zit er al jaren aan te komen,  maar waar de DB11 zich al van alle kanten heeft laten zien is de Chiron nog in nevelen gehuld. Enigszins althans, want de GT Vision-concept mag je gerust als een voorbode zien. Morgen verschijnt dan eindelijk het definitieve model. 

3. Spyker Preliator
Na zoveel niet-ingeloste beloftes is het moeilijk nog te geloven in de levensvatbaarheid van een nieuwe Spyker, maar we willen zó graag geloven in dit nieuwe Nederlandse wonder dat we er toch maar weer wat moed tegenaan gooien. Op de eerste afbeelding lijkt de Prediator als twee druppels water op de C8 Aileron, morgen weten we of dat ook voor de achterkant geldt.

4. Lamborghini Centenario
Wie zelf naar Genève gaat doet er goed aan even bij Lamborghini te gaan kijken, want de kans dat je nogmaals een Centenario in het echt ziet is klein. Lamborghini viert z’n honderdste verjaardag met dit feestbeest, en naar verluidt worden er slechts 40 exemplaren gebouwd. 

Video