Slideshow

Dit wordt de AutoWeek: week 7

Japans-Duits duel als gewelddadig toetje

Vorige week stond de Volvo V90 in de spotlights omdat de gelekte foto’s alles weggaven, deze week zal hij dat staan omdat Volvo zélf het doek van de auto trekt. Prima, maar ook deze week bewaren we het leukste voor het laatst.

1. Lexus GS F vs. Audi S6
Lexus heeft een vreemde, maar uiterst fijne tegenstelling in het gamma: iedere auto is een hybride, tenzij er een atmosferische V8 met 477 pk onder de kap huist. De motor uit de RC F heeft nu ook een plekje gevonden in de GS. Deze week kijken we hoe die auto zich verhoudt tot de Audi S6.

2. Kloppend Hart: Morris Minor V8
Wie AutoWeek nummer 6 in handen heeft gehad heeft ‘m al gezien, maar morgen verschijnt er ook een video online van de Morris Minor uit ‘Kloppend Hart’. Een Amerikaans/Engelse V8 met zo’n 250 pk en voorstoelen die bijna op de achterbank staan: dat wordt een mooi filmpje!

3. Alpine
Alpine maakt ons al jaren gek met berichten over een herintroductie, maar deze week zet het merk eindelijk weer eens een concrete stap naar een productiemodel. Houd de site in de gaten!

4. Volvo V90
In de ‘dit was de AutoWeek’ van afgelopen vrijdag stond de V90 ook al centraal, maar we kunnen er niet omheen dat Volvo de belangrijjke nieuwkomer deze week zelf presenteert. Donderdag is het zover.

Video