Slideshow

Dit wordt de AutoWeek: week 6

Seat onthult SUV, wij rijden S60 'CC' en Prius

De Volvo S60 Cross Country is een raar ding, en daar houden wij wel van. We gaan er deze week eindelijk mee rijden, en stappen daarnaast voor de tweede keer achter het stuur van de nieuwe Prius. Het belangrijkste nieuws komt de komende dagen echter uit Spanje.

1. De première van Seats eerste SUV
Z’n eigen infotainmentscherm heeft het uiterlijk van de Seats SUV al weggegeven, maar woensdag staan we voor het eerst oog in oog met de auto zelf. Feitelijk zijn de Spaanse Duitsers rijkelijk laat in dit segment, waar met name Koreaanse merken hoge ogen gooien. Benieuwd of de nieuweling genoeg in huis heeft om die achterstand goed te maken.

2. De sneeuw in met de Volvo S60 Cross Country
Subaru heeft het Amerikaanse deel van de mensheid ooit eens verrijkt met een opgehoogde Legacy sedan, maar voor ons Europeanen is de Volvo S60 Cross Country toch echt de eerste in z’n soort. Het is een wonderlijk ogende combinatie, en we zijn heel benieuwd hoe hij het er in de sneeuw vanaf brengt.

3. Nu met video: Toyota Prius
Spraakmakend, dat is die nieuwe Prius zeker. In november reden we ‘m al, maar kregen we nog niet de kans om daarvan een video te maken. Deze week maken we dat goed, en verschijnt het bewegende beeld alsnog.

4. Testauto’s: Focus, DS 4 en Wrangler
De AutoWeekgarage wordt weer lekker gevuld deze week: we zetten een Ford Focus Red Edition tegenover een DS 4 (nee, geen ‘Citroën’!) en halen op vrijdagmiddag een heus icoon op in de vorm van de Jeep Wrangler. 

Video