Slideshow

Dit wordt de AutoWeek: week 11

Zeven redacteuren naar het Zuiden

De tijd van statische onthullingen op grote autoshows is weer eventjes voorbij, er mag gereden worden! Maar liefst zeven redacteuren reizen deze week naar het zuiden af, al rijden drie van hen met verre van nieuwe auto’s...

1. Mercedes E-klasse

Op het moment van schrijven stapt Stéphan Vermeulen net uit het vliegtuig in Portugal om te gaan rijden met de nieuwe Mercedes E-klasse. Dat de auto qua uiterlijk sterk lijkt op de C- en S-klasse weten we nu wel, maar rijdt hij ook zoals z’n broertjes?

2. Opel Astra Sports Tourer

Als hatchback maakt de Opel Astra veel indruk, dus de toekomst van de Sports Tourer-variant  ziet er rooskleurig uit. Michiel Willebrands zakt net als Stéphan naar Portugal af en hoopt daar te ontdekken of de langere Astra aan de hoge verwachtingen voldoet.

3. DS 3

Ook Cornelis Kit begeeft zich deze week naar het vliegveld en vertrekt met bestemming Nice. De Citroën DS3 gaat al enige tijd zonder die merknaam door het leven, maar nu de auto ook een nieuwe grille én een nieuwe Performance-versie heeft staat-ie pas écht op eigen benen. Althans, in theorie. Aan het eind van de week weten we of de auto genoeg in zich heeft om z’n premiumlogo waar te maken.

4. Range Rover Evoque cabrio

Waar introduceer je een open SUV? Precies, in de sneeuw! Althans, we hopen dat er nog flink wat van het witte goedje te vinden is als Roy Kleijwegt in het Zwitserse Gstaad arriveert om met de open Range Rover Evoque te rijden. De soffttop-SUV is vooralsnog de enige in z’n soort. Verdient dit concept navolging?

5. Barrelbrigade

Terwijl hun collega’s luxe reisjes maken naar veelal zonnige Zuid-Europese oorden rijden Marco Gorter, Nic de Boer en Roland tameling met hun barrels naar het Franse Val Thorens. Die reis (bijna 1.200 km, jawel) is op zich al een hele kluif voor de drie ‘brikkies’ van 500 euro, maar dat valt in het niet bij wat ze in het wintersportoord te wachten staat. 

Video