Slideshow

Dit wordt de AutoWeek: week 10

Onvoorspelbare nieuwsweek na Genève-storm

De laatste weken had vrijwel al het autonieuws direct of indirect te maken met de Autosalon van Genève. Een week na de persdag bevinden we ons middenin de luwte na die enorme nieuwsstorm, een gat dat onder meer opgevuld gaat worden door fijne occasion-video’s.

1. Onvoorspelbare nieuwsweek

Het whiteboard waarop de nieuwsredactie komende introducties en de verloopdata van eventuele embargo’s bijhoudt is op dit moment angstvallig leeg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er deze week geen nieuws zal zijn (nieuws zien we tenslotte meestal niet aankomen) maar het betekent wel dat het moeilijk te zeggen is wat deze week ons zal brengen. Wat we wél zagen aankomen was de verjaardag van BMW, dat vandaag z’n 100-jarig bestaan vierde met de Vision Next 100.

2. Peugeot 404 op de rollenbank

De rollenbank is een plek waar je meestal vooral sportieve aangepaste auto’s zult tegenkomen, maar het zal jullie niet ontgaan zijn dat wij in onze rubriek ‘De Rollenbank’ een uitstapje naar het ongebruikelijke niet schuwen. Deze week mag een Peugeot 404 uit 1965 laten zien wat er nog van z’n gezondheid over is.

3. Nissan Primera in Klokje Rond

Wie AutoWeek nummer 9 bezit heeft het al kunnen lezen, maar deze week verschijnt er ook een video online van de Nissan Primera met maar liefst 550.000 km op de klok. Dat eigenaar Jeroen Budé de auto vanaf het allereerste begin in beheer heeft maakt het verhaal er alleen maar rmooier op, en dat geldt ook voor het keuringsrapport én het feit dat de auto z’n enorme hoeveelheid kilometers op LPG heeft verreden. Met de originele cilinderkop, jawel. 

 

 

Video