Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 9

Genève-week!

Beursweken zijn hoogtijdagen voor de nieuwsredactie, en de Autosalon van Genève is de belangrijkste autoshow van het jaar. De site stond roodgloeiend.

Afgelopen dinsdag opende de beroemde Autosalon z’n deuren voor de pers. Ongeveer op het moment van de onthulling komt doorgaans de eerste informatie over een nieuw model vrij, en dat geldt ook voor de felbegeerde fabrieksbeelden. Vanaf dat moment begint de race: wie heeft ‘m als eerste op z’n website? We zijn er trots op te mogen stellen dat we vooraan meededen in die strijd, en dat er alleen op dinsdag al dertig Genève-berichten op deze site verschenen. Welke daarvan de belangrijkste waren is eigenlijk niet te zeggen, daarom een willekeurige greep uit de best gelezen berichten:

1. Renault Scénic

Een nieuwe generatie van wat volgens velen de eerste, en een nog immer razend populaire midi-MPV is: dat moet wel een klapper zijn. De nieuwe Scénic past perfect bij de Mégane en Talisman, maar valt vooral op door z’n enorme wielen.

2. Audi Q2

Dát er een cross-over onder de Q3 zou komen weten we al tijden, maar dat-ie er zó uit zou komen te zien had niemand kunnen voorspellen. Zeg nou zelf: voor het doorgaans behoorlijk conservatieve Audi is dit een bijzonder eigenwijs model. De Q2 is de eerste Audi met de nieuwe designtaal van het merk, en nu we ‘m gezien hebben kunnen we niet anders dan nieuwsgierig zijn naar wat komen gaat.

3. Alfa Romeo Giulia

Na de vorig jaar al gelanceerde QV-versie konden we eindelijk de ‘normale-mensen-variant’ de hand schudden. Voor het uiterlijk maakt het allemaal weinig uit: ook de minder snelle versies zien eruit als een echte Alfa. Als we Marco Gorter mogen geloven stelt de nieuweling ook vanbinnen niet teleur, nu maar hopen dat de doelgroep daarnaar gaat handelen.

4. Bugatti Chiron

De Bugatti Veyron lijkt een auto die niet te overtreffen is, maar daar denkt Bugatti heel anders over. Met 1.500 pk en 1.650 Nm is de nieuweling nóg krachtiger dan z’n iconische voorganger, maar z’n vanafprijs van 2,4 miljoen euro maakt ‘m ook twee keer zo duur als de oer-Veyron. Bizar!  

Natuurlijk was er nog véél meer nieuws. De Toyota C-HR, Spyker C8 Preliator, Maserati Levante, Koenigsegg Regara... De complete lijst vind je hier. Liever op video? Ons negen-delige verslag is hier terug te kijken. Prettig weekend!

Video