Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 8

Nieuws uit Genève op het podium

Het grote nieuws blijft binnendruppelen. Waar we vorige week de Maserati Levante en de Volvo V90 als knallers hadden, zetten we deze week twee Renaults, wederom een Volvo, een Volkswagen en een bijgeschaafde Italiaan op het podium.

1. Renault Scénic

Renault wist de Scénic niet lang genoeg onder de pet te houden. De nieuwe ruimtelijke Fransman op Mégane-basis verscheen te vroeg op internet. Vervolgens besloot Renault ook zelf maar met het eerste beeld en het eerste brokje informatie op de proppen te komen. Maandag wordt de auto in z'n geheel gepresenteerd!

2. Volvo V40

Er gaat geen week voorbij zonder groot Volvo-nieuws, zo lijkt het. Deze week wist de V40 met zijn nieuwe snoet - compleet met Thor Hammer-verlichting - horden lezers naar zich toe te trekken.

3. Renault Mégane Estate

Deze week was ook het moment dat Renault het doek van de Mégane Estate trok. Alle details worden in een later stadium gepresenteerd, wel konden we jullie alvast de voor- en achterzijde van de Franse pakezel laten zien.

4. Volkswagen Up facelift

Ook de kleine Up heeft de snijtafel niet weten te omzeilen. De A-segmenter werd door Volkswagen minimaal bijgeschaafd. Vanbuiten ging het om details, onderhuids werd een nieuwe 1.0-liter TSI geïntroduceerd.

5. Alfa Romeo Giulietta facelift

Er werd lang op gewacht en deze week was het moment daar dat de Giulietta werd gefacelift. Hoewel, van een facelift was nauwelijks sprake, maar waarom zou Alfa Romeo ook. De Giulietta wordt door velen nog altijd als een van de mooiste C-segmenters gezien.

Op de valreep werden we vandaag door DS nog getrakteerd op de E-Tense Concept. Niet het grootste nieuws van de week - het blijft natuurlijk een vingeroefening - maar leuk genoeg om hem toch nog even de revu te laten passeren.

Video