Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 7

Levante overschaduwt zelfs de V90

Veel groot nieuws deze week! We sommen op: de Volvo V90, Kia Optima Sportswagon, Alpine Vision en Skoda Vision S. En... de Maserati Levante.

1. Maserati Levante
We kunnen er niet omheen: deze primeur van jewelste sloot de week vandaag met een enorme klap af. Als eerste automedium ter wereld met de langverwachte SUV van Maserati komen is een droom die uitkomt.

2. Volvo V90
De Volvo V90 wist zich de afgelopen weken maar moeizaam geheim te houden, maar gooide gisteren alle informatie op straat.  De lof lijkt niet aan te slepen, en geef de fans eens ongelijk: hier staat gewoon een erg dikke stationwagen.

3. Alpine
Alpine nodigde ons uit om in Monaco kennis te maken met alwéér een concept-car. Deze auto brengt ons wel dichter dan ooit bij het productiemodel: 80 procent van deze ‘designstudie’ gaat in productie,, belooft Renault.

4. Kia Optima Sportswagon
Lekker hoor, die V90, maar Koreanen bewijzen ook prima een grote stationwagen te kunnen bouwen. De Sportswagon is de variant die de vorige Optima zo node miste, wij zijn benieuwd of hij het nieuwe model aan wat meer welverdiende kopers kan helpen.

5. Naar de sneeuw met een Jeep Wrangler
Het wil maar niet fatsoenlijk sneeuwen in Nederland, dus toen we een week de beschikking hadden over een knalgele Jeep Wrangler besloten we al snel ermee naar het Duitse wintersportoord Willingen te rijden. Als je ons volgt op Facebook of Instagram heb je er al wat foto’s van gezien kunnen zien, verwacht op 29 februari een schitterende video!

Video