Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 6

Volvo V90 steelt de show in week vol nieuws

Het was weer ouderwets doortikken deze week voor de nieuwsredactie. Volvo verzorgde ongewild het klapstuk, maar een compleet nieuwe en bovendien elektrische Opel ook noemenswaardig.

1. Volvo V90
Zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is rolde de Volvo V90 – de stationwagenversie van de S90te vroeg het internet op. We hadden ‘m als één van de allereersten te pakken, en daar zijn we best een beetje trots op. De V90 heeft niet meer dat über-vierkante van sommige Volvo-stationwagens uit het verleden, maar past naadloos bij de andere Volvo’s van de nieuwe generatie.

2. Seat Ateca
De Seat Ateca verstaat de kunst van het geheim blijven al net zo goed als de V90. De dag voordat Frank ‘m in Spanje live mocht gaan aanschouwen verschenen de foto’s al online. Erg spannend was overigens niet: de Ateca volgt het uiterst behoudende designbeleid van  de Volkswagen Groep op de voet. Wel is het de eerste SUV in de line-up van het Spaanse merk, en weet hij daardoor ongetwijfeld een nieuwe klantengroep te verleiden.

3. Opel Ampera-E
Bij de lancering van de Chevrolet Bolt vermoedden we meteen dat er ook een Opel-versie zou verschijnen. Dat vermoeden werd deze week bevestigd toen Opel de Ampera-E de wereld in stuurde. Een volledig elektrische compacte vijfdeurs met een theoretische actieradius van 320 km: dat klinkt interessant!

4. Chicago Auto Show
Chicago is tot 21 februari in de ban van de Chicago Auto Show. Heel belangrijk is die beurs op mondiaal niveau niet, maar toch spotten we er wat interessante nieuwkomers. Kia presenteert bijvoorbeeld de Niro, maar ook de plug-inhybride Optima.

5. Lada
Onze Ladaliefhebbende collega Lars ging helemaal uit zijn plaat toen Autobedrijf Snippe uit Nieuwlande dinsdag bekendmaakte de Russische auto’s te willen importeren. Helaas lijkt het voorlopig bij dat ‘willen’ te blijven: in Rusland zijn ze niet blij met Snippe en dus wordt er alles aan gedaan om de avonturen van deze ‘cowboy’ te verhinderen.  

Video