Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 4

RS, GT en 718 maken Defender-verlies goed

De Opel GT Concept en de Porsche 718 Boxster kunnen niet voorkomen dat deze week toch vooral als de laatste week van de Land Rover Defender de geschiedenisboeken zal ingaan.

1. De laatste Land Rover Defender
Het nieuws is nog vers: vandaag rolde de laatste Land Rover Defender van de band. Volgens velen was het hoog tijd, maar wij vinden toch dat de auto een tijdelijk plekje bovenaan onze Facebook- en Twitterpagina verdient. Bijna zeventig jaar in productie: diep respect voor dit icoon.

2. Opel GT Concept
Een bruggetje van de hoogbejaarde Defender naar de hagelnieuwe en vederlichte Opel GT Concept is zo lastig te bedenken dat we er maar vanaf zien. Hoewel een normale raampartij (nog) ontbreekt, ziet Opels sportieve showauto er behoorlijk realistisch uit. Laat maar komen dus, al dan niet met rode voorbanden...

3. Porsche 718 Boxster
Na twintig jaar ‘zonder’, krijgt de Boxster nu net als z’n grote broer drie historisch verantwoorde cijfers op z’n kont. Los daarvan ligt het grootste nieuws achter de voorstoelen: de zespitters maken plaats voor compleet nieuwe viercilinder boxermotoren, uiteraard met turbo.

4. Gereden: Ford Focus RS
Nieuws is leuk, maar rijden is beter. Marco stapte deze week achter het stuur van de nieuwe Focus RS, en liet zijn toch al hoge verwachtingen ruimschoots overtreffen. Liefhebbers kunnen weer rustig slapen: ondanks z’n vierwielaandrijving en turbomotor is de RS opnieuw een echt feestbeest.  

Video