Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 3

CX-4, DS 3, uitstoot- en winterperikelen

Het was de tot nu toe koudste week van de winter, en dat hebben sommige GTE-rijders geweten: hun laadsnoer vroor vast, met alle nare gevolgen van dien. Maar er was meer nieuws!

1. Golf-stekkers in de vrieskou
Ergens gaat er iets niet goed met de afwatering van het Volkswagen-laadsnoer, want na de eerste nacht stevige vorst bleken sommige Golf GTE-rijders de stekker met geen mogelijkheid uit de neus van hun bijtellingswonder te krijgen. Na een kwartiertje spelen met een warm kruikje was het probleem voor die ochtend opgelost.

2. Renaults ‘dieselgate’
Na een inval bij Renault vorige week dreigden de stoppen door te slaan op internet: hadden we hier het volgende dieselschandaal te pakken? Gelukkig viel het mee voor de Fransen: de inval was slechts een controle en die viel niet ongunstig uit. Toch zag Renault zich genoodzaakt sommige diesels terug te roepen, maar dat ging volgens de importeur slechts om een verkeerde afstelling van het filtersysteem.

3. DS 3
Formeel heette de DS 3 al geen Citroën meer, maar het grote logo op de neus vertelde een heel ander verhaal. Dat werd begin deze week rechtgezet, en daarmee is de DS-familie compleet. Maar toch: het blijft een facelift ...

4. CX-4
CX-4, CX-6, CX-7 ... Waar we deze platte cross-over precies moeten plaatsen is nog niet helemaal duidelijk, feit is wel dat de auto poedelnaakt op onze site verscheen. De productieversie van de Koeru lijkt sterk op die voorbode en is langer maar ook lager dan de CX-5.

Video