Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 2

Lexus verrast, Renault haalt opgelucht adem

Mede dankzij de NAIAS in Detroit stroomde het nieuws binnen deze week. Maandagochtend vroeg opende Mercedes de nieuwsstroom met E-klasse, maar dat was nog maar het topje van de ijsberg.

1. Lexus LC 500

Lexus volgde snel, en wist met de indrukwekkende LC 500 de aandacht vaardig af te leiden. We benadrukken het nog maar eens: dit enorm dikke apparaat is geen concept-car, maar een echt productiemodel! Ter vergroting van de feestvreugde monteert Lexus de atmosferische V8 uit de RC F in deze ‘grote broer’, heerlijk ouderwets genieten dus. Niet zonder resultaat: de grote Japanner krijgt bij velen de handen op elkaar.

2. Hyundai Ioniq

Nog meer Aziatisch nieuws kwam deze week van Hyundai, dat ons eindelijk een uitgebreide blik op de Ioniq gunde. De Prius-concurrent is een stuk behoudender vormgegeven dan die grote rivaal, maar we hebben de indruk dat veel mensen dat zeker niet erg vinden. Bijzonder is dat de Koreanen de auto gaan leveren met drie verschillende aandrijflijnen: hybride, plug-inhybride en volledig elektrisch.

3. Renault

Gisteren hield iedereen in de autowereld z’n adem in: er leek een nieuw dieselschandaal te worden ontketend. Het liep met een sisser af, want de inval die bij Renault werd gedaan was geen teken van sjoemelsoftware, maar ‘gewoon’ een controle daarop.

4. Interclassics en Topmobiel

Gisteren opende het grootste klassiekerfeest van de Benelux, Interclassics en Topmobiel, weer haar deuren. Om jullie mee te laten genieten gooiden we tientallen foto’s op Instagram. Dat verdient dit evenement ook, want de MECC-hallen zijn deze week het mekka voor de autoliefhebber.

Video