Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 12

Verrassingen in New York en een nieuwe duurtester

We voorspelden het al in de ‘Dit Wordt de AutoWeek’: deze week stond helemaal in het teken van de New York Auto Show. Zoals gebruikelijk was veel nieuws al van tevoren bekend, maar toch slaagden Mazda en Genesis erin ons te verrassen.

1. Beursverslagen New York

Frank en Michiel kregen dit jaar de eer af te reizen naar New York. Hoewel de ‘Auto Show’ van die stad niet zo belangrijk is als bijvoorbeeld de autosalon van Genève worden ook hier de nodige wereldprimeurs onthuld. Bovendien is het leuk om te zien wat er allemaal niet onze kant op komt: in Amerika blijft alles groter en vetter. We maakten twee videoverslagen (deel 1, deel 2) en een lange rij nieuwsberichten.

2. Mazda MX-5 RF

“Help us blow the lid off at the New York Auto Show” stond er op Mazda’s uitnodiging voor het Amerikaanse feestje. Het cryptische zinnetje kon van alles betekenen, maar de MX-5 RF hadden we niet verwacht. De ‘klapdak-MX-5’ pakt uit met een coupé-achtig uiterlijk en een heel bijzondere dakconstructie.

3. Genesis New York Concept

Heel relevant is het voorlopig niet, maar de Genesis New York Concept laat wel zien dat Hyundai zijn luxemerk heel serieus in de markt wil zetten. De voorbode van een 3-serie-concurrent kijkt extreem zelfverzekerd de wereld in en wordt afgaande op de poll bij het nieuwsbericht zeer gewaardeerd. Laat maar komen dus!

4. Nieuwe duurtester: Opel Astra

Bij zijn introductie werd het meteen duidelijk: die nieuwe Astra is een steengoede auto. Eens zien of we dat na een paar maanden en vele kilometers in onze bomvolle duurtest-1.4 nog steeds vinden.

Video