Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 11

Vier 'rode' rij-impressies

Het kan je bijna niet ontgaan zijn bij het arriveren op deze website: we reden uitzonderlijk veel rode auto’s deze week. Behalve de kleur hadden de vier nog een overeenkomst: ze zijn allemaal gloednieuw.

1. Seat Ateca

Frank mocht Seats eerste SUV niet alleen op de weg, maar ook in het terrein uitproberen. Bijzonder in een tijd waarin dit soort auto’s hun terreinwaardige voorvaders steeds meer uit het oog verliezen.

2. DS 3

Een nieuwe grille en een Performance-versie, dat was op het eerste gezicht het belangrijkste nieuws bij de gefacelifte DS 3. Cornelis zoomt in op de zaken die juist níet voor de hand liggen.

3. Mercedes E-klasse

Stéphan Vermeulen kwam verbaasd terug uit Portugal na de E-klasse-introductie: danzij Drive Pilot kan de nieuwe Benz veel zelf, en is zo’n rij-impressie bijna overbodig.

4. Opel Astra Sports Tourer

Over de C-stijl is niet iedereen te spreken (het woord ‘lijkwagen’ komt meer dan eens voor in de reacties) maar feit is dat de Astra Sports Tourer ons weet te enthousiasmeren. Z’n hatchback-broertje kennen we als een auto die weinig fouten maakt, en deze stationwagen voegt daar een bak ruimte aan toe. 

Video